2020-12-10 10:20:34• hírek • Agerpres / Bede Emőke

Az oltási központok számát szükség szerint módosíthatják

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Ez idáig országos szinten 352 oltási központot jelöltek ki az egészségügyi és a szociális rendszerben dolgozók számára, továbbá 663 fix és 78 mozgó központot a lakosság többi részének beoltására a koronavírus ellen – tájékoztat az oltási kampány lebonyolítását koordináló központi bizottság.

'Az oltási központok számát szükség szerint módosítjuk majd a kampány különböző szakaszaiban annak érdekében, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük az oltást, aki igény tart rá' – áll a bizottság által kiadott közleményben.


Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány lebonyolításával megbízott országos bizottság elnöke és Andrei Baciu egészségügyi államtitkár szerdán részt vett a közegészségügyi igazgatóságokkal tartott munkamegbeszélésen, melynek témája az oltási központok előkészítése volt. Megbeszélték ugyanakkor az oltási kampány előkészületeinek állását is, beleértve a lakosság tájékoztatását szolgáló kampányét is, és leszögezték: folytatni kell a megbízható, tudományos alapokon nyugvó informálást a COVID-19 elleni oltásról, az információknak széles körben el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében folyamatosan aktualizálni kell a www.vaccinare-covid.gov.ro oldalt, ahol mind az illetékes szakemberek, mind a lakosság releváns információkat találhat - írja a közlemény.


Már Szatmár megyében is kijelölték az oltási központokat

Amint arról a Szatmár.ro szerdán beszámolt, a 2021 januárjában induló kampány három etapban fog lezajlani. Első körben az állami- és magánszektor egészségügyi alkalmazottai kapják meg a vakcinát, második körben pedig a szociális intézmények, otthonok dolgozóit és a kulcsfontosságú tevékenységeket végző személyeket oltják be. Ide tartoznak egyebek között a rendvédelmi szervek munkatársai, valamint a szállítmányozás, az oktatás, az élelmezés vagy az energiaipar területén foglalkoztatottak is. A lakosságra a harmadik, tehát az utolsó szakaszban kerül sor.


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint az első körben beoltásra kerülő személyeket a Szatmárnémeti, Nagykároly, Avasfelsőfalu és Tasnád területén található szakellátókban oltják be, a lakosság oltása pedig 8 területi-közigazgatási egységben fog zajlani. Ezek a következők: Szatmárnémeti (5 helyszínen), Nagykároly, Avasfelsőfalu, Tasnád, Szelestyehuta, Szopor, Aranyosmeggyes, valamint Nagygérce. A hatóság az erre vonatkozó javaslatokat már továbbította az országos központ felé is engedélyeztetésre.


A helyszínekről annyit érdemes egyelőre tudni, hogy olyan nagy befogadóképességű épületeket választottak, ahol biztonságos körülmények között, más tevékenységeket nem akadályozva lehet oltani a lakosságot, pl. sporttermek. A mozgáskorlátozott személyekhez mozgó oltóegységek által jut majd el a vakcina – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: